ZZP, wat moet je ermee?

ZZP, wat moet je er mee?

Zzp’ers bieden geen continuïteit, zijn met de noorderzon vertrokken wanneer een beter betalende opdracht voorbij komt, zijn kwetsbaar voor uitval en te duur. Een paar vooroordelen over zzp’ers. Of ze waar zijn? Ik zal niet zeggen dat er geen nadelen kleven aan het inhuren van een zzp’er, maar zoals de legendarische nummer 14 Johan Cruyff ooit zei; ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’.

De voordelen van een zzp’er zitten in de flexibiliteit, doorzettersmentaliteit en persoonlijke benadering.

Zzp’ers nemen met het starten van hun eigen onderneming de nodige risico’s. Geen vast inkomen, geen pensioen, geen cao, geen -of een erg prijzig- vangnet als ze ziek worden. Het ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt om een combinatie van doorzettingsvermogen, toewijding en deskundigheid. Daarom is een zzp’er is een waardevolle, specialistische aanvulling op een vaste club medewerkers.

De voordelen van een zzp’er zitten in de flexibiliteit, doorzetters- mentaliteit en persoonlijke benadering.

De ZZP'er is vol passie

Passie als drijfveer voor de onderneming. Het grootste gedeelte van de zzp’ers begint zijn onderneming uit passie voor het vak. Rijk worden op zich is geen doel, maar bezig zijn met een vak dat ze inspireert.

Die drive is zichtbaar in de manier waarop een zzp’er vol enthousiasme en overgaven zich op de opdracht stort. Niet omdat het moet of omdat de baas het vraagt, maar omdat ze er oprecht plezier in hebben. En dat zie je terug aan het eindresultaat.

De ZZP'er voelt zich verantwoordelijk

“Oh ik dacht dat deze opdracht voor de afdeling X bedoeld was. Was dat mijn taak, daar weet ik niets van?”

Als one-men-business is de zzp’er degene die de opdracht moet klaren. Er zijn geen collega’s om werk op af te schuiven. Geen afdelingen waartussen de opdracht kan blijven hangen.

Vanuit de opdrachtspecificatie weet de zzp’er precies wat de verwachtingen zijn van jouw als opdrachtgever. De zzp’er is er alles aan gedaan om deze opdracht zo goed en nauwkeurig mogelijk op te leveren. Bij de zzp’er geen losse eindjes, maar degelijk verantwoordelijkheidsgevoel. 

De ZZP'er is specialistisch

Een groot deel van de ondernemers komen vanuit nagenoeg zelfde functie in loondienst.

Bij hun voormalig werkgever kregen ze niet de gewenste ruimte en opdrachten om hun expertise ten volle te benutten.

Als zzp’er hebben ze de mogelijkheden om opdrachten aan te nemen waarbij hun specialisme volledig tot hun recht komt.

Daarnaast blijft hun specialisme groeien doordat zij gelijksoortige opdrachten uitvoeren bij andere klanten. Hun kennis wordt verdiept en aangescherpt.

Je hebt met een zzp’er iemand in huis die écht alles over de klus weet. 

De zzp’er ontbreekt het aan “kantoormentaliteit”

Om half negen eerst uitgebreid een praatje bij het koffieautomaat met collega’s? Om dit vervolgens om half elf nog een keer te herhalen? Om twaalf uur een ommetje over het industrieterrein “want het is zo’n lekker weertje” en om vier uur beginnen met afronden.  

Het is wat gechargeerd, maar laten we eerlijk zijn, dit soort medewerkers of collega’s kennen we allemaal.

En daar zijn geen zzp’ers bij. De zzp’er wordt betaalt voor de uren die hij effectief maakt, of de opdracht die hij oplevert. Hoe meer en sneller hij werkt, hoe meer hij over het algemeen kan verdienen. Lanterfanten komt dan ook niet voor in het woordenboek van de echte zzp’er en dat is voor jou als opdrachtgever alleen maar fijn.

De ZZP'er is goedkoper

Een zzp’ er is geen medewerker in loondienst. Toch nemen de meeste opdrachtgevers in eerste instantie bij het bepalen van de het tarief voor de zzp’er het loon van een vaste medewerker als uitgangspunt.

Het uurtarief van een zzp’er is in meeste gevallen een stuk hoger.

Vergeet niet dat je voor een zzp’er géén werkgeverslasten, géén pensioenlasten, géén WA-verzekering, géén vakantiegeld, géén eindejaaruitkering hoeft te betalen. Die betaal je voor de vaste medewerker wel. Onderaan de streep zullen de kosten dan niet ver uit elkaar liggen.

Bijkomend voordeel is dat je enkel voor de duur van de opdracht verbonden bent aan de zzp’er en je niet mee betaalt aan vakantiedagen, snipperdagen en ziektedagen. En dan valt zo’n tarief enorm mee.

De ZZP'er kent geen ontslagvergoeding

Dit klinkt wellicht wat hard maar eerlijk is eerlijk, bijna iedere manager of directeur heeft wel eens iemand moeten ontslaan. Wat daar allemaal wel niet bij komt kijken?! Daar word je niet vrolijker van. Het werk trekt in vele branches nu weer aan en natuurlijk wil jij daar optimaal van profiteren maar je zit vol onzekerheden; houdt de groei wel aan? Wat zijn de gevolgen van de Brexit? Wat doet de Chinese economie? Met een zzp’er kan je optimaal profiteren van de kansen die er liggen zonder dat je direct gebonden bent. Ideale situatie dus!

Deel je positieve ervaringen met betrekking tot het inhuren van een zzp’er hieronder!

Trefwoorden

  • ZZP'er
  • Freelancer
  • ZZP'er inhuren
  • Voordelen ZZP'er
  • Waarom een ZZP'er

Over de auteur

Zonder marketing gebeurt er iets vreselijks: niets!
Hannah Heesbeen

Hannah Heesbeen

Je inleven in de doelgroep. What makes them tick? Vandaar uit adviseren op het gebied van marketing of mensen meenemen in je teksten, daar word ik nou blij van.

Hannah is marketeer bij JUNO Marketing & Communicatie

Reageren

Is het inhuren van een ZZP'er of freelancer dé uitkomst voor jou?